Нелегални објекти у парку природе Стара планина

Према подацима градске управе у Пироту, на подручју парка природе "Стара планина" постоји око 500 нелегално саграђених објеката, највише око Завојског језера. Иако је неколико пута до сада најављивано да ће процес легализације бити завршен, до данас нико од власника објеката није добио решење.

 Пре 10-ак година, на обалама Завојског језера, на Старој планини, порушено је више од 200 бесправно саграђених објеката, који су били на земљишту Државе, односно Електропривреде. Власницима осталих објеката саветовано је да хитно поднесу захтеве за легализацију. Миодраг Цветковић, наглашава да је до сада 4 пута предавао документа за легализацију викендице - 2 пута градској управи, Заводу за заштиту природе и надлежном Министарству. До данас није добио ни један одговор.

"Ми смо сви желели да будемо лојални грађани и да платимо порез за свој објекат. Оваквим начином држава губи тај део новца који би ми платили на име пореза. А није нас мало", каже Миодраг Цветковић из Пирота.

Насеље Скривена код бране Завојског језера, са више од 100 викендица, највеће је у парку природе Стара планина. Сви објекти имају струју и воду, али ни један није легализован.

Срђан Ћирић, истиче да је до сада три пута предао захтев за легализацију: "Онда смо радили пројекат изведеног стања, геодетски снимак, процену изведених радова. То није мала цифра. До данас немамо одговор из Министарства".

У градској управи у Пироту објашњавају да је легализација објеката на подручју парка природе Стара планина искључиво у надлежности Министарства.

О томе Зоран Крстић, начелник за урбанизам у градској управи, каже: "Што се тиче наше грађевинске инспекције, странке су саслушане и пописне листе и записници о саслушању прослеђени су Министарству".

Од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, пре 7 дана затражили смо одговор на питање - докле се стигло са поступком легализације бесправно саграђених објеката у парку природе Стара планина? До данас нисмо добили одговор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво