Промоција женског предузетништва у Зрењанину

У фокусу 2. сајма привреде у Зрењанину су жене предузетнице и мала и средња предузећа која траже своју шансу на тржишту. Нови контакти на оваквим манифестацијама заврше се и новим инвестицијама.

Педесеттрогодишња Зрењанинка Марика Срдић самосталну ташнерску занатску радњу отворила је пре годину дана. Она је једна од 150 излагача на 2. Међународном привредном сајму "ЗР БИЗ НЕТ" који је у Зрењанину окупио предузетнике из целе Србије и четири земље региона.

Слоган манифестације је "Покрени се!" и прилика је да мала и велика предузећа представе своје услуге и производе, али и направе нове контакте и пословне договоре.

"То је прилика да вас виде, то је прилика јер не виде и не користе сви Фејсбук странице где се рекламирам - просто уживо је ипак уживо, да се види роба како изгледа. Ја сам увек за овакве манифестације", каже Марика Срдић.

Сајам "ЗР БИЗ НЕТ" представља предузећа свих привредних грана, занатлије, коришћење ИТ сектора у модерном пословању, а ове године посебно је усмерен на промоцију женског предузетништва.

"Жене су пуне енергије, идеја, жеља и осећају потребу да иду напред, никада се не осврћу иза себе и мисле на многе неуспехе више не размишљају него гледају у будућност", наводи Ивана Шуберић, из Београда.

"Данас уопште није случајност видите да жена управља Си-Ен-Си машинама, да ради у врло озбиљним призводним индустријским процесима", каже Дијана Јеремић из Ваљева и додаје да истовремено прави и штрудле.

У организацију Сајма укључени су Министарство привреде Републике Србије, Развојна агенција Србије и Фонд за развој Војводине, као и целокупан коморски систем наше привреде.

"Овакве манифестације, сем тога што служе да се покажу и прикажу поједина предузећа, важне су као место, платформа где могу да се циљано сусретну предузећа која имају интерес, тако да сматрам да ће и ови нови саржаји сајма допринети његовом квалитету", наводи Катарина Обрадовић Јовановић из Министарства привреде Републике Србије.

Током три дана сајма предузетништва и привреде "ЗР БИЗ НЕТ" биће организован низ предавања, радионица, састанака и презентација чији је циљ склапање нових пословних аранжмана и инвестиције, пре свега у сектору малих и средњих предузећа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара