Бициклом од Кикинде до Банатског Великог Села

У Кикинди је и ове године, поводом "Европске недеље мобилности", организована бициклистичка тура до Банатског Великог Села и језера Лагуна.

Анђелки Јовановић из Кикинде 78. година није препрека да свакодневно вози бицикл на дужим релацијама. Једна је од редовних учесница бициклистичких тура које се организују у овом делу Баната:

"Пет километара сам возоила довде. И уживам, волим здрав живот и зато сам се пријавила да дођем."

Младима који су возили бицикл у оквиру акције "Европска недеља мобилности" у Кикинди указано је на безбедност у саобраћају, уз обавезно коришћење светлоодбојних прслука током вожње.

"Први пут сам чуо ове године за ово што се дешава и био сам заинтересован", каже Филип Бабић, "свидело ми се. Волим да се бавим спортом."

Међу стотину бициклиста, највише их је било из Основне школе "Ђура Јакшић".

"Ми смо и претходних година учествовали у оваквим акцијама", истиче наставница Вишња Ибрајтер, "ове године смо то подигли на један виши ниво, па смо довели више од четрдесет ученика."

Током вожње бициклом на деоници од двадесет километара, попут ове од Кикинде до Банатског Великог Села, могући су и технички проблеми, зато је у каравану и мајстор Драган Карановић, који зна шта се најчешће квари на бициклу.

Европска недеља мобилности организује се у Кикинди пету годину заредом.

"Циљ ове бициклистичке вожње је да се проведе један мало другачији дан", истиче Мирослава Крнић, из Градске управе Кикинда, "у природи, првенствено у дружењу, промоцији спорта и здравог живота." 

Бицикл је све чешће у плановима прекограничне сарадње са Румунијом. Стаза до Темишвара уз реку Бегеј, стаза између Кикинде и граничног прелаза Наково и први регионални центар за развој Циклотуризма у Српској Црњи стварају услове да се равницом чешће вози бицикл са обе стране границе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво