Ваљево: Горење уочи доласка кинеског Хајсенса

Кинеска корпорација "Хајсенс" ускоро ће постати стопроцентни власник "Горења". У Србији Горење има фабрике у Ваљеву, Зајечару и Старој Пазови. Са првим организационим променама у Велењу и Ваљеву, "Хајсенс" очекује још боље пословање Горења.

Куповином "Горења", кинеска корпорација "Хајсенс" одлучила је да све фрижидере производи у Ваљеву где ће преселити и фабрику из Велења. Кинези желе још бољу продуктивност, смањење трошкова производње и ниже цене фрижидера.

"Ми се надамо да ћемо у Ваљеву веома скоро да отворимо нови део фабрике у који ћемо правити оне велике side by side фрижидере. Исто у Ваљеву селимо фрижидере из Горења тако да ћемо сад у Ваљеву производити ама баш све фрижидере почетком следеће године под робном марком Горење и исто под робном марком Хајсенс", каже Денис Остир, портпарол Горења.

Фабрика "Горења" у Ваљеву запошљава 1.300 радника. Проширењем капацитета посао ће одмах добити још 400 незапослених Ваљеваца. "Хајсенс" има и друге планове, од великог значаја и за град Ваљево.

Ненад Ђурђевић, из синдиката АСНС каже: „Сад производни погон ради једну и по смену. Кад се заврши то све, радиће се у три смене. Затим следи нова хала где ће се радити Хајсенс апарати од октобра месеца, с тим да ће се повећати негде за 1.000 радника."

"Људи из Хајсенса и Горења су тражили контакт са локалном самоуправом и они су вољни да купе градско грађевинско земљиште не би ли проширили своје капацитете и своју производњу", каже др Слободан Гвозденовић, градоначелник Ваљева.

Са фабрикама у Старој Пазови и Зајечару, "Горење" у Србији запошљава 3.000 радника. Очекује да ће уз Хајсенс расти и развијати се брже. "Хајсенс" производи електричне уређаје. У Кини има 13 фабрика и производне погоне широм света у којима је ангажовано 75.000 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво