Како живе људи ниског раста

Двоје људи ниског раста венчало се овог викенда у Нишу. О њима смо већ извештавали када су говорили о свом животу, упознавању, препрекама и дискриминацији.

Упознали су се пре осам година преко удружења "Покрет малих људи", спријатељили, дописивали, виђали. Највећа препрека им је била даљина. Слађана је из Ваљева, Горан из Ниша.

"Диван је дан и осећај када после толико времена ту своју жељу остварите и поделите је на овакав начин", каже Слађана Маринковић.

А највећа жеља им је била да се и Слађана запосли у Нишу. Пре две године је остварена.

"Они су путовали сваке друге недеље из Ниша за Ваљево, и обрнуто. Било је изузетно компликовано и тешко, али љубав савладава све. И они су диван пример да љубав не познаје границе", каже Иван Реди, пријатељ младенаца.

Кум Миодраг Миливојевић каже да Горана зна више од 20 година: "Студирали смо заједно. Слађану сам упознао пре пет-шест година кад су почели интензивно да се забављају. И шта рећи, сем да одлично пасују једно уз друго."

Обоје су завршили факултет, и раде у струци. Показују да је могуће живети снове.

"Дајемо пример свим особама ниског раста у Србији да се охрабре, да има наде, да може да се успе у животу, само да се има стрпљења и снаге", каже Горан Маринковић.

Удружење "Покрет малих људи" има педесет чланова. Сматрају да особа ниског раста у Србији има петоструко више. Слађана и Горан за сада су једини пар који се венчао у Цркви Светог Луке на брду Винику, а са пријатељима су славили у природном амбијенту, на отвореном.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи