Отворена Кућа туризма у Тополи

Визиторски центар представљаће замајац у развоју туризма и оживљавања старог језгра града, речено је данас у Тополи где је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио Кућу туризма.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић данас је у Тополи отворио Кућу туризма. Објекат Визиторског центра, површине 430 квадратних метара, има конференцијску салу, изложбени простор, сувенирницу, три канцеларије за Туристичку организацију "Опленац", пет апартмана и 11 лежајева.

Центар ће бити мултифункционални објекат који ће представљати прво место сусрета туриста са Тополом. 

Објекат грађен три године,  вредан је око 30 милиона динара, од чега је Министарство трговине, туризма и телекомуникација дало 18, а Општина осам милиона динара.

"Ми ћемо наставити са оваквим пројектима", рекао је министар Љајић, приликом отварања визиторског центра. "За нас су Топола и Аранђеловац посебне дестинације, тако их третирамо у стратегији развоја туризма са огромним потенцијалом. Наредне године ћемо урадити трг и етно-пијацу, желимо да обогатимо туристичку понуду и да дамо подстрек приватницима да улажу у смештајне капацитете у Тополи и Аранђеловцу."

Очекује се да ће модерно изграђен и опремљен Визиторски центар у наредном периоду прерасти у нови туристички центар са свим садржајима које савремени туриста тражи. 

У самој близини будућег Визиторског центра налази се и Карађорђева чесма која је обновљена последњи пут 1936. године, а сада се планира и њено уређење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи