Скокови ветерана падобранаца у Нишу

На нишком војном аеродрому ових дана скакало је тридесетак ветерана 63. падобранске бригаде у оквиру пројекта Падобрански скок ветерана, Министарства одбране. Сусрет је био помало емотиван јер већина њих није била на овом аеродрому од одслужења војног рока, а многи нису скакали падобраном од како су отишли у пензију.

За ветеране падобранце окупљање на нишком војном аеродрому где је прича о легенадарној 63. падобранској бригади заправо i почела има посебну драж

Љубомир Христов, ветеран падобранац да је на аеродром дошао после скоро пола века: „ На овај аеродром долазим после 45 година. Осећај је невероватан, везују нас јако лепе успомене за овај аеродром и посебна ми је част што сам успео да скочим на овом аеродрому поново".

" 29 година сам паузирао на скакању, а 32 године на скоку слободно и сад сам као нови почетник као млад човек,2 каже Саша Дукић, ветеран падобранац.

Павле Ђинђић који има 900 скокова, скочио је после паузе од 13 година и то са сином Бојаном, који додуше има тек 15 скокова.

После много година поново се чуо И њихов чувени поздрав Падобранци 63. падобранске - раде!

"Пројекат падобрански скок ветерана 63. падобранске биргаде је пројекат који организује наш клуб Архистратиг је пројекат који Министарство одбране финансира и подржава Војска Србије", наводи Ненад Кузановић из Центра за обуку падобранаца.

Радослав Кораћ, инструктор објашњава: „Све у животу се заборавља ако се не понавља повремено тако и падобранство, али ми пре сваког скакања радимо тзв. Увођење у тренаж на коме припремамо све припаднике сходно њиховом нивоу обучености".

Уз много емоција и помало треме протекао је сусрет ветерана на земљи и у ваздуху уз наравно жељу да све то понове још који пут.

број коментара 0 пошаљи коментар