Панчевачки варјачар

Иако има 81 годину, Александар Видаковић из Панчева још је активан у послу - прави дрвене варјаче и тако допуњуава малу пензију. Његов производ продаје квалитетан материјал и рад.

Александра Видаковића многи Панчевци знају као чика Ацу, јер у последњих 20 година обилази  град и продаје дрвене варјаче и друге предмете за кухињу које сам прави. Иако је радио у Стаклари, заволео је дрво, научио да га обрађује, пронашао једну ливаду на периферији града и наместио себи простор за рад. Не изгледа толико лепо, али каже: ту му је добра хладовина, јер у стану нема услова.

"Месечно зарадим 10 до 15 хиљада. Не иде баш толико сјајно, раније је било боље. Сад нас има много на пијаци, али колико год да продам, ја сам задовољан", каже Александар Видаковић.

Чика Ацина импровизована радионица је мала. Ту су само буковина, тестера, секирица, два ножа и папир за шмирглање. Свако пре подне је ту, направи петнаестак варјача, а кад је хладно, онда прави паузу.

"Кад продајем, ја држим у рукама свој производ. Ко год је од мене купио пре 20 година, и данас ми је муштерија. Јер је то квалитет, није топола и врба, него чисто дрво, а ручни рад. Морам да радим како дрво хоће. Тако да добро пролазим", додаје Александар Видаковић.

Иако има већ 81 годину, руке га још увек добро служе, а воља за рад му не недостаје, тако да намерава да истраје докле год га здравље буде служило. Бар још неку годину, каже, да финансијски помогне својој породици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво