Вршчани сакупили новац за лечење најмлађих суграђана

У Вршцу је организована велика хуманитарна акција, којој се прикључио велики број грађана, организације младих, спортски клубови и градска управа, како би сакупили новац за лечење Магдалене Марковић и Андрије Рашајског.

Двогодишњу Магдалену Марковић у новембру очекује операција срца, за коју је потребно скупити 50.000 евра, а Андрији Рашајском који је прошао хемотерапију неопходан је новац за наставак рехабилитације.

Како би овим малишанима обезбедили срећније детињство, Вршчани су организовали хуманитарну акцију, којој се прикључио велики број организација младих, спортских клубова али и градска управа у Вршцу.

"Лепа ствар у вези са овим јесте пре свега то да се цео Вршац окупи, да буду јединствени и да једноставно активирамо све људе на нивоу града, да сви имамо исти циљ, без обзира на све разлике", каже Миљана Николић из Уније студената Вршац.

Цео Вршац је укључен у акцију, истиче Милош Бундало, организатор:

"Драго ми је што су препознали све ово што смо замислили и ево то се остварило. Дошло је много деце, то ми је драго, и једва чекам да се све ово заврши да видимо колико смо  прикупило."

Помоћ за Магдалену и Андрију прикупљаће се и наредних дана, током "Грожђебала".

На иницијативу Канцеларије за младе, Градско веће у Вршцу и комунално предузеће "21. октобар" донели су одлуку да део новца од наплате паркинг-места издвоје за двоје малишана, најавио је Марко Рашић, из Канцеларија за младе у Вршцу:

"Паркинг је предвиђен за 150-200 возила, плаћање ће бити у виду дневне паркинг карте и износиће 200 динара. Сав остварени профит на том пракиралишту, у тим данима, ићи ће у хуманитарне сврхе за нашу, вршачку, децу Магдалену и Андрију."

Током хуманитарне акције на градском језеру организован је низ забавних програма за најмлађе, спортско-рекреативни програми, наступе су имали и вршачки плесни студији, а у вечерњим сатима одржан је и хуманитарни концерт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво