Обнова инфраструктуре у Власотинцу

Бујични потоци и река Шишавица, која протиче кроз неколико власотиначких села, са сваком кишом доносе мештанима велике проблеме. Због тога је Општина Власотинце започела обимне инфраструктурне радове за које је издвојила око 40 милиона динара.

Децембра 2017. године набујала Шишавица оштетила је путеве, мостове, покренула клизишта. Свака јача киша доносила је невоље мештанима Средора и још три села. Након изградње овог бетонског пропуста и новог моста коначно ће моћи да одахну.

"Људи нису могли да иду на посао", истиче Бојан Митић, председник Месне заједнице Средор. "Сада ћемо да решимо тај проблем. Кад се уради нови мост биће све како треба."

Корито је очишћено, проширено и продубљено. Пропуст од бетона дужине 20 метара биће ефикасна брана од поплава. Према речима Сретена Стојановића, извођача радова, реке више неће моћи да се излива и зауставља саобраћај.

Два километра низводно, у Доњој Ломници, још су видљиве последице прошлогодишње поплаве. Вода је поткопала темеље моста који су пре три деценије саградили мештани.

За неколико дана овде стижу машине. Почиње рушење старог и изградња новог моста дужине десет метара. Овај мост је важан не само за мештане Доње Ломнице већ и суседног села Шишаве.

У изградњу моста биће уложено 14 милиона динара. Следећи корак је санација клизишта.

"Добро је да се среди, да се каналише цела река и да то буде лепо", каже Бојана Јанковић. "Ево људи не могу да уђу тамо."

Уређење водотока другог реда и решавање дугогодишњих проблема приоритет је општине Власотинце. Тренутно се ради на три локације.

"Ми смо уговорили израду пројектно-техничке документације за комплетно уређење реке Шишавице, од Месне заједнице Средор до улива у реку Власину", објашњава Владимир Коцић, помоћник председника Општине Власотинце.

У селима се граде пропусти, потпорни зидови, асфалтирају путеви. Индустријска зона у Власотинцу добиће канализациону мрежу. Сви инфраструктурни радови финансирају се из општинске касе и средствима Канцеларије за јавна улагања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво