Због Коридора без пута

Газдинство Божидара Јаковљевића из Пепељевца, код Лајковца, налази се уз Коридор 11. Он пет година покушава да се избори за то прилазни пут Коридору не буде уз његову кућу.

За потребе Коридора 11 у Пепељевцу је извршена експропријација имовине и Божидару Јаковљевићу. Исплаћена му је надокнада у износу од 2,7 милиона динара али због прилазног пута који му, како каже, угрожава опстанак домаћинства, одмах је надлежнима уложио жалбу.

"Они су одредили трасу поред саме куће", каже Божидар ЈАКОВЉЕВИЋ из Пепељевца код Лајковца. "Пошто није било услова да може да се опстане, ми смо се жалили да се изврши нека корекција или шта већ", додаје.


Божидаров захтев је уважен па је урађен нови пројекат прилаза аутопуту. За два метра померена је траса од куће. Док трају радови домаћинство је остало без прилаза.

„Никакав то није хир него једноставно само грађанско право да уживамо у свом поседу, да нормално улазимо и излазимо, да се нормално живи. Задње две три године телефонска линија не постоји. Телефонски кабл иде преко ограде. Немају могућности да реше. Једноставно смо одсечени и могу рећи енклава у центру Србије", каже Владан Јаковљевић, Божидаров син.

Јаковљевићи нису задовољни померањем пута од куће, а имају и друге примедбе. Надају се правди опет на суду.

О томе Божидар Јаковљевић каже: „Пет година од како су почели радови. За то време објекти стамбени и помоћни, објекат је растрешен. За то време изгубила се вода. У бунару смањен је ниво воде, септичка јама ми је уништена. Немам основне услове за живот. Тражимо, једино решење по нама је исељење".

Извођач радова, Енергопројект, како смо незванично обавештени, строго се придржава важећег пројекта. Извршиће све потребне корекције па ће Јаковљевићима бити омогућен нормалан прилаз домаћинству.

број коментара 0 пошаљи коментар