Крагујевчани најбољи на Војвођанском кулинарском купу

На међународном кулинарском такмичењу 2. Vojvodina culinary cup, које је одржано у Новом Саду, крагујевачки кулинари освојили су прво место у сениорској категорији и прво место у јуниорској категорији "The best chef 2018".

На такмичењу кулинара у Новом Саду, 8. и 9. септембра, у најтежој кулинарској дисциплини "Црна кутија" (Black box),  кувари су имали задатак да припреме јело од непознатих намирница, и све то под строгим судијским оком чувених кулинара Герија Филбија (потпредседника Светске асоцијације мастер шефова из Лондона) Стеве Карапанџе, Саше Мишића, Драгице Лукин и осталих међународних судија. 

Кулинари Асоцијације Хорека (HoReCa) Крагујевац и тој дисциплини показали су своја умећа и још једном доказали да су Крагујевчани у самом врху кулинарске сцене у овом делу Европе. 

Гран при "The Best Junior Chef 2018" добио је члан Хорека асоцијације Крагујевац Угљеши Степановићу, а гран при "The Best Senior Chef 2018" Стефан Ристовић, члан исте асоцијације.

Председник судијског жирија Гери Филби био је толико одушевљен знањем које је показао 21-годишњи Угљеша Степановић, који је засенио старије и искусније колеге, да га је прогласио за свеукупног победника овог такмичења.

Признања, у конкуренцији четрдесет домаћих и страних такмичара, добило је још неколико чланова Хорека асоцијације: Владисав Милошевић - злато, Александар Бишевац - сребро, Немања Миловановић - мерит диплому. 

"Блек бокс такмичење је озбиљна и изузетно тешка кулинарска дисциплина где не можете да вршите неке озбиљније припреме и од које  такмичари највише зазиру", истиче први човек HoReCa асоцијације Крагујевац Вујадин Вујадинновић. "На тест се стављају све кулинарске вештине, а највише долази до изражаја кулинарска маштовитост и знање."

Након прошлогодишњег успеха у тимском такмичењу, Крагујевчани су успели да одрже континуитет у раду и заслужено освојили оба гран прија. Искуство, уигран тим и позитивна атмосфера која влада у Асоцијацији пресудили су, сматра Вујадиновић, да победничке пехаре однесу Крагујевчани.

Победници се неће се одмарати, јер их чека такмичење у Новом Саду "Гастро куп Србија" на којем ће покушати да понове успех.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво