Крагујевчани најбољи на Војвођанском кулинарском купу

На међународном кулинарском такмичењу 2. Vojvodina culinary cup, које је одржано у Новом Саду, крагујевачки кулинари освојили су прво место у сениорској категорији и прво место у јуниорској категорији "The best chef 2018".

На такмичењу кулинара у Новом Саду, 8. и 9. септембра, у најтежој кулинарској дисциплини "Црна кутија" (Black box),  кувари су имали задатак да припреме јело од непознатих намирница, и све то под строгим судијским оком чувених кулинара Герија Филбија (потпредседника Светске асоцијације мастер шефова из Лондона) Стеве Карапанџе, Саше Мишића, Драгице Лукин и осталих међународних судија. 

Кулинари Асоцијације Хорека (HoReCa) Крагујевац и тој дисциплини показали су своја умећа и још једном доказали да су Крагујевчани у самом врху кулинарске сцене у овом делу Европе. 

Гран при "The Best Junior Chef 2018" добио је члан Хорека асоцијације Крагујевац Угљеши Степановићу, а гран при "The Best Senior Chef 2018" Стефан Ристовић, члан исте асоцијације.

Председник судијског жирија Гери Филби био је толико одушевљен знањем које је показао 21-годишњи Угљеша Степановић, који је засенио старије и искусније колеге, да га је прогласио за свеукупног победника овог такмичења.

Признања, у конкуренцији четрдесет домаћих и страних такмичара, добило је још неколико чланова Хорека асоцијације: Владисав Милошевић - злато, Александар Бишевац - сребро, Немања Миловановић - мерит диплому. 

"Блек бокс такмичење је озбиљна и изузетно тешка кулинарска дисциплина где не можете да вршите неке озбиљније припреме и од које  такмичари највише зазиру", истиче први човек HoReCa асоцијације Крагујевац Вујадин Вујадинновић. "На тест се стављају све кулинарске вештине, а највише долази до изражаја кулинарска маштовитост и знање."

Након прошлогодишњег успеха у тимском такмичењу, Крагујевчани су успели да одрже континуитет у раду и заслужено освојили оба гран прија. Искуство, уигран тим и позитивна атмосфера која влада у Асоцијацији пресудили су, сматра Вујадиновић, да победничке пехаре однесу Крагујевчани.

Победници се неће се одмарати, јер их чека такмичење у Новом Саду "Гастро куп Србија" на којем ће покушати да понове успех.

број коментара 0 пошаљи коментар