Крагујевац: Бесплатни превентивни прегледи

Aкцији бесплатних превентивних прегледа Министарства здравља прикључио се и Завод за здравствену заштиту радника "Застава".

Грађани који због пословних обавеза нису у могућности да обаве основне здравствене претраге током радне недеље, као и они који немају здравствено осигурање, у суботу 15. септембра у времену од 09.00 до 17.00 сати, у овој крагујевачкој здравственој установи моћи ће да обаве интернистичке, дерматолошке, офтамолошке, уролошке и гинеколошке прегледе, најављено је на конференцији за новинаре у згради Градске управе.

"Наша установа улази у финансијску консолидацију и добија финансијску стабилност", рекао је в.д. директора Завода за здравствену заштиту радника примаријус др Антонио Димитровски. "Ово је једна респектабилна установа која своју делатност у здравственој заштити обавља на преко шест хиљада квадратних метара где раде еминентни лекари са највишим научним и стручним звањима, и који су такође укључени у програм бесплатних превентивних прегледа", навео је Димитровски.

"Превентивни прегледи намењени су грађанима који током радне недеље, због пословних обавеза немају времена да посете свог изабраног лекара и да према калнедару Министарства здравља, превентивне прегледе обаве радним данима, тако да је субота идеална прилика да то учине, као и суграђанима који из било ког разлога немају здравствено осигурање", објаснила је др Биљана Вељковић, портпарол Завода за здравствену заштиту радника "Застава".

У суботу 15. септембра планирано је да се обави 70 ултразвучних прегледа уротракта, 40 дермоскопија, 30 офтамолошких прегледа, 20 интернистичких, 20 алерголошких прегледа са свим пратећим тестовима и 16 комплетних гинеколошких уз преглед дојке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво