Трнова Ружица отворила сезону Позоришта за децу

Позоришту за децу Крагујевац сезону је отворило премијером "Трнове Ружице", представе рађене по тексту Љубивоја Ршумовића, у режији Милоша Миловановића. За наредну годину припремају још једну премијеру, а ову сезону обележиће учешће на многобројним фестивалима од Кијева до Шангаја.

После летње паузе Позориште за децу Крагујевац испуњено до последњег места. Најмлађи Крагујевчани једва су дочекали представу, а њихови другари глумци нову сезону почели су премијером Трнове ружице, бајке у којој принцезе нису оно што су некад биле.

"Потпуно је другачија", каже глумица Љубица Радомировић. "То није она наивна Трнова Ружица која се случајно убоде на вретено, она је ипак донела одлуку да сама то учини зарад своје велике љубави." 

"Ово је ипак некако посебна адаптација бајке јер су ликови у првом плану", истиче редитељ Милош Миловановић. "Ово је представа пуна живописних ликова тако да некако мислим да је ово интимнија верзија и некако личнија верзија Трнове Ружице."

За нове генерације и бајке су другачије, не мењају се само позоришна чаролија и љубав према уметности.

Одмах после премијере, ансамбл Позориште за децу Крагујевац креће на међународну турнеју. Ову сезону обележиће фестивали.

"Идемо за Кијев где ћемо се представити на Међународном фестивалу луткарства са представом Вања, у режији Емилије Мрдаковић", најављује Јелена Стојановић Патрногић, директорка Позоришта за децу Крагујевац. "Након тога идемо у Варшаву са представом шарено дрвао, тако деј ћемо се као и скоро сваке године представити на Међународном фестивалу у Бањалуци." 

Ансамбл Позоришта за децу Крагујевац, до краја сезоне публику ће обрадовати још једном премијером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво