Ћуприја: "Раваница" добила новог власника

После две и по године припрема за приватизацију, фабрика кондиторских производа у Ћуприји "Раваница" добила је новог власника. Компанија "Медела" из Врбаса дала је најбољу понуду и обавезала се да у опрему и погоне уложи милион евра.

Вест о приватизацији и новом власнику радници ћупријске кексаре радници су дочекали са олакшањем. Од новог власника много очекују, пре свега сигуран посао.

Много труда садашње руководство фабрике и општина уложили су припрему фабрике за приватизацију, због чега су од Министарства привреде добили и јавно признање.

Једна од најпознатијих фабрика кондиторских производа у бившој Југославији годинама није улагала у опрему, и месечно је производила тек седамдесет тона флипса, кекса и чувене "Бонжите". Потенцијал је много већи, каже Микица Спасић, в. д. директора "Раванице".

"Фабрика има 60 година искуства, има своју препознатљивост на тржишту, изванредан бренд, тако да је ван памети да се то не искористи. Мислим да ће то знати да искористи наш нови власник, с обзиром на искуство које већ има у кондиторској индустрији."

Чувену "Кексару", како је Ћупричани зову, купила је за 320.000 евра компанија "Медела" из Врбаса. Нови власник се обавезао да у опрему и погоне уложи милион евра.

"Самим тим стварају сеуслови да инвеститор који је купио ‘Раваницу’ остане у Ћуприји и да овај бренд остане код нас", сматра Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја. "Нови власник ‘Раванице’ је ‘Инвеј корпорација’ - они су приватизовали неколико предузећа у Србији, знамо да су успешно то урадили и да су подигли производњу."

Подизању производње и новој опреми надају се и радници, јер су свесни да ће само тако моћи да задрже своја радна места.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 10. сеп 2018, 22:58) - .. [нерегистровани]

Kraj iscekivanja

Nadam se da je nece ugasiti - kao konkurenta. Mozda jedina proizvodna jedinica u Cupriji koja je bila do skora pozitivna. A 320.000 Eura je nikakva para za takvu fabriku...