Почела продаја државне имовине у Пироту и Лебану

Републичка дирекција за имовину продаје 31 пословни и стамбени објекат у неколико гадова у Србији. Купци могу бити грађани и фирме, а сви заинтересовани имају обавезу да уплате депозит и пошаљу понуде до 18. септембра.

У Пироту, Дирекција за имовину продаје три хале, шлепер, сервисну и ремонтну халу. Хале се продају појединачно, заједно за земљиштем на коме се налазе. За сваку од ових хала цена је иста - 194 евра по метру квадратном.

Ови објекти некадашњег Ауто-транспортног предузећа, укупне површине 4.166 метара квадратних, налазе се поред Слободне зоне Пирот. Међутим, у Слободној зони су нам рекли, да тренутно нису заинтересовани за куповину ових објеката и земљишта јер је, кажу, цена превисока.

Објекат графичке индустрије у Лебану површине 196 квадратних метара, нуди се за 104 евра по квадрату.

"Вредност тог објекта је неких 20.400 евра. За општину Лебане је јако битна инвестиција и уколико је неки инвеститор заинтересован да купи тај објекат, рок за куповину је 13. септембар", каже  Наташа Стојановић, помоћница председника општине Лебане за привреду.

Стамбени објекти су јефтинији од пословних. Тако на пример, у Лесковцу стан може да се купи по цени од 280 евра по метру квадратном, у Београду за нешто више од 800 евра. Већина ових објеката, некада су били део индустријских комплекса. Временом су пропадали, а шанса да опет буду у функцији је у њиховој продаји.

број коментара 0 пошаљи коментар