ФЕСТЕФ: "Сребрни пастири" за Новицу Савића и Слађана Стојановића

На 27. међународном фестивалу телевизијског етнолошког филма у Кучеву новинар РТС-а Новица Савић освојио је награду "Сребрни пастир" за најбољи етнолошки запис - репортажу "Вампир из Кисиљева". Награду за режију добио је сниматељ врањског Дописништва РТС-а Слађан Стојановић.

На Фестивалу телевизијског етнолошког филма, од 7. до 9. септембра, приказано је 39 филмова домаћих и страних аутора у Центру за културу "Вељко Дугошевић" у Кучеву.

Новинар РТС-а Новица Савић освојио је награду "Сребрни пастир" за најбољи етнолошки запис - репортажу "Вампир из Кисиљева"  - за ефектну белешку о односу људи према контроверзној појави вампира, која не престаје да узбуђује и плаши јавност, "претећи" да и сама прерасте у својеврсно културно наслеђе. 

Слађан Стојановић, сниматељ Дописништва РТС-а у Врању, добио је "Сребног пастира" за најбољу режију, за документарни филм "Дејан" - за елегантно и визуелно промишљено приповедање о свештенику који у слободно време негује још једну велику и необичну љубав.

Гран при фестивала припао је филму "Циповка - хлеб који се смеје на месец" Јелене Вукмановић, у производњи Радио-телевизије Војводина, а за најбољи страни филм проглашен је "Летећи фратар" Давора Борића из Хрватске.

На овогодишњем Фестивалу телевизијског етнолошког филма у Кучеву у конкуренцији је било 38 филмова из земље и иностранства.

 

број коментара 0 пошаљи коментар