Шапчани обарају Гинисов рекорд

Шапчанима предстоји спортска субота. Уз атлетске трке и зумбу, покушаће да оборе Гинисов рекорд у броју учесника који у исто време раде склекове. Такмичење траје минут, а актуелни рекордери су Уједињени Арапски емирати са 1.645 учесника. Спортски Шабац очекује око 1.800 такмичара.

Заједно за град и Гинисову титулу активни спортисти, тренери, пољопривредници, доктори. За припрему добра воља а за издржљивост и снагу, кажу, не брину. Боје Шапца браниће троструки кадетски државни првак и бројни кајакаши.

"После толико превесланих километара и освојених медаља у овој сезони за нас није ништа да урадимо минут склекове за Гиниса", истиче Бранко Лагунџић, из Кајак клуба "Зорка колор".

Спремни су и фудбалери Мачве, за дуплу победу на свом терену, потврдио је  капитен тима Филип Пејовић:

"Склек за Гиниса, склек за победу против Земуна."

Шабац има више од пет хиљада активних спортиста. За рекорд довољна је трећина. За потврду Гинисовог рекорда осим учесника, спремно је и 180 контролора и бројне камере.

То је шанса, сматра Ђорђе Рашић, некадашњи рукометаш Металопластике, да покажу да је Шабац град спорта:

"Позивам све суграђане да дођу у великом броју да поставимо рекорд."

За обарање рекорда потребан је само минут заједничког вежбања - двадесет два склека без прекида на сваке три секунде. Уз спортисте, очекује се учешће рекреативаца, заљубљеника у природу и здрав живот свих генерација.

"Основни циљ је да подстакнемо и старе и младе да се баве било каквом врстом физичке активности", објашњава др Дејан Павловић, председник Организационог одбора "Шабац за Гиниса". "Склекови су једна од базичних активности, то није тешко радити, сваки дан може да се вежба и наш циљ је да покажемо свима да је битно улагати у активно одржавање и чување свог здравља."

Очекује се да цео терен буде препун вежбача. Врата стадиона биће отворена ујутру а минут за Гиниса почиње у десет и тридесет. "У здравом телу здрав дух" - подржава и наша редакција, зато за Гиниса и новинарско-сниматељски тандем. Придружите се - није тешко!

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар