Нехумани услови живота у врањском насељу Палестина

Мештани врањског приградског насеља Палестина неколико година имају проблем са канализацијом. Иако су куће прикључене на канализациону мрежу, фекалије отичу отвореним каналима. И пре годину дана, наша екипа из Дописништва у Врању, посетила је ово насеље. Слика се није битније променила.

Шахте постоје, одводи из кућа су урађени, али садржај из канализације је на површини земље. Формирано је мини језеро од фекалних вода, које је поред кућа и башти.

"Живимо са мукама. Пет метара канализација од куће, нити можемо да изађемо увече ни преко дана, ноћу не можемо да спавамо од смрада", каже Слађана Павловић, житељка насеља Палестина у Врању.

Весна Станковић каже да у овом врањском насељу живи више од 30 година: "Али, како је прошла канализација од тад је ужасно. Све су шахте запушене, човек је бушио цевима да оде прљавштина."

Кроз насеље пролази канализација, која је урађена пре неколико година, али не по пројекту, како су тада рекли у Водоводу. Извођач који није из Врања, отишао је без обавезе одржавања мреже.

"Мени се двапут вратила вода у купатило" каже Зоран Станковић из насеља Палестина. И додаје: "Морао сам да плаћам разне мајсторе да то реше, али само привремено. Ми смо видели да то неће да функционише јер је то лоше урађено."

"Откако постоји проблем, обраћали смо се код градоначелника, јер се све чешће запушава, излази на улице. Он нам је обећао да су средства стигла, и да ће од марта да крене реализација", каже Братислав Додић.

За реконструкцију канализационе мреже обезбеђено је 7 милиона динара.
После набавке материјала Водовод ће и овде уредити канализацију, која ће бити у систему колектора, и која ће водити до станице за пречишћавање отпадних вода.
Насеље Палестина има око три стотине домаћинстава, налази се уз ауто-пут. И место где се гради фабрика за пречишћавање отпадних вода налази се уз Коридор 10, недалеко од насеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво