Шансоњер Лео Мартин пензионерске дане проводи путујући

Милош Јовић или Лео Мартин - велика звезда југословенске музичке сцене 60-их и 70-их година, имао је и запажену инострану каријеру. Прве наступе снимала је Телевизија Београд, која је и сама била на почетку, а његова "Одисеја" је вишедеценијски хит.

Иако га глас и даље служи решио је да после 50 година успешне каријере стави тачку на јавне наступе.

"Неки ми пријатељи кажу могао си више, међутим ја сам задовољан оним што сам постигао. Оставио сам неколико лепих песама иза себе које се и данас слушају и млади их певају кад хоће да покажу да имају глас и умеју да певају, што је веома лепи и то ме радује", каже Лео Мартин.

Пензионерске дане проводи путујући са супругом. Тако се ових дана обрео на јужној страни Јастрепца, планине у чијем подножју је рођен.

"Свако вече сам код деде преко лета када сам као ђак долазио из Београда и седео увече на прагу куће гледао према Јастрепцу и чекао да изађе месец. И тада сам замишљао да је то најлепша планина са те стране, међутим видим да је и са ове друге много лепа", сећа се  Лео Мартин.

Присећа се и својих првих јавних наступа са џез бендом који су повезани са Телевизијом Београд и Студиом на Сајмишту.

"Свирао сам кларинет и ми смо сваког четвртка имали наступ у једној емисији која је практично за децу и где је све уживо ишло. То се дешавало 60-тих година. Већ тада су ме сви на улици препознавали као да сам водио Дневник", сећа се певач.

Потом је основао свој бенд и започео певачку каријеру, а сећа се и првих спотова:

"Чуо нас је мој велики пријатељ Здравко Шотра у неком ресторану. Ми смо тада снимили 4 спота. То су били први спотови у Јгославији, то је било 63 године на Шљункари"

Уследило је снимање прве плоче за Колумбију рекордс. Каријера у Немачкој и повратак у земљу, фестивали, хитови, љубавна поезија и легендарна " Одисеја".

"Случај је хтео да то постане хит ... Реци ми шта је љубав, то ми је најдража и најоптимистичнија песма, која на најнежнији начин говори о љубави", закључује Лео Мартин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво