Пољопривредни сајам у Крагујевцу

У Крагујевцу је отворен 15. Шумадијски сајам пољопривреде. На највећој јесењој смотри аграра у Шумадији, представиће се велики број излагача, а уз богат пратећи програм одржаће се традиционалне сточарске изложбе које приређују удружења одгајивача.

Шумадијски сајам као и сваке године, окупио је велики број пољопривредника, сточара, произвођача и продаваца механизације.

Један од њих је Бранко Томић из Београда који се 13 година бави продајом и сервисирањем пољопривредне механизације за воћарство и виноградарство.

"Из године у годину расте број купаца, нарочито задовољних купаца ,тако да посете сајмовима утичу на нашу продају", каже Бранко Томић из Београда.

На више од сто педесет штандовима може се наћи практично све из области пољопривреде.

Зорица Влајић из Честина код Кнића у понуди има органску храну, а производњом се баве породично:

"У континуитету производимо органску храну, бавимо се производњом меса,сира,меда,воћа и воћне ракије."

Током четвородневне манифестације биће организоване изложбе воћа, ситних животиња, свиња, оваца, крава, коња, стручна предавања, разна такмичења, и богат пратећи програм.

Организатори очекују да ће овај сајам бити знатно бољи од прошлогодишње, а већ је извесно да има много више излагача.

"Осим што су пољопривредници видели најновију механиyацију и опрему. Од изузетног је значаја да се струка појављује на овим сајмовима, да струка и пракса морају да иду заједно да би се градило више и боље", каже Мирослав Николић, прадседник општине Кнић.

Пољопривредни сајам организују Шумадија сајам, Град Крагујевац и многобројни спонзори, а подршку је дало и Министарство пољопривреде.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар