Због недостатка вакцина, деца не могу у вртић

У домовима здравља у Шапцу, Лозници и још неким градовима, од прошлог месеца влада несташица ММР вакцине против малих богиња. У шабачки Дом здравља стигло је 30 доза које су позајмљене из суседних општина.

Због недостатка ММР вакцине, за неку децу одложен је полазак у вртић. У предшколској установи "Наше дете" у Шапцу, од сто четрдесет осморо уписане деце, седамдесеторо није вакцинисано.

Нове количине вакцина требало би да стигну до краја септембра, рекла је др Драгана Радојичић, начелница Центра за превенцију и контролу болести Завода за јавно здравље у Шапцу:

"Очекујемо нову траншу која треба стигне до краја септембра. То је 540 доза, што ће бити довољно да се вакцинишу сва пропуштена деца и да се вакцинишу деца 2017. годиште која примају у другој години живота ту вакцину. Што се тиче ММР вакцине, она је у свим окрузима у проблему да кажемо, да свима фали вакцина и не постоји могућност да колегама из Дома здравља Шабац набавимо из неког другог округа."

Др Радојичић истиче да су успели да добију тридесет доза из суседних општина којима нису потребне до нове испоруке вакцина.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар