Нова фискултурна сала у крагујевачкој школи

Први пут за 108 година постојања, основна школа "Живадинка Дивац" добила је фискултурну салу. Грађена је и опремљена по најсавременијим стандардима, па је осим за наставу физичког васпитања предвиђена и за организовање спортских догађаја републичког ранга.

Још данас су ђаци основне школе "Живадинка Дивац" наставу физичког васпитања имали у школском дворишту. Од сутра ће часове одржавати у модерној спортској хали површине 1.200 квадратних метара.

Овај објекат има и шири значај, рекао је директор школе Милан Грујовић, јер ће се у њему одржавати спортска такмичења регионалног и републичког нивоа.

Фискултурну салу отоворио је министар спорта Вања Удовичић и истакао да је, уз образовање и бављење науком, за основце веома важно и бављење спортом:

"Највећа месна заједница у Шумадији добија, може се рећи, најбољу фискултурну спортску салу. Основна школа ‘Живадинка Дивац’ постаје симбол школског спорта, симбол образовања и симбол рекреативног и професионалног спорта."

Град Крагујевац је, заједно са Владом Репуиблике Србије у последњих неколико година уложио око пет милиона евра у школску инфраструктуру, нагласио је градоначелник Крагујевца Радомир Николић који је ђацима поручио: "Бавите се спортом, ова сала ће вам у томе помоћи."

Ђаци у Станову већ сутра, а основци у школи  "Доситеј Обрадовић" у фискултурну салу ући ће у новембру. У другу фазу изградње школе, Град је уложио 75 милиона динара.

"Гради се кухиња, трпезарија, продужени боравак", навео је Игор Јањић, директор ОШ Доситеј Обрадовић", и заиста верујем да ће све то допринети квалитетнијој настави и исхрани ученика.

Обновљена је и зграда Прве крагујевачке гимназије, после подметнутог пожара почетком године. Учионице су сређене и настава се одвија по плану.

За обнову зграде Прве Крагујевачке гимназије, која је изграђена пре 185 година, држава, град, али и бивши ученици и Шумадијска епархија, обезбедили су 18 милиона динара.

број коментара 0 пошаљи коментар