Успешна сарадња Шапца и Бродско-посавске жупаније

Европска унија је инвестирала је око 445 хиљада евра у заједнички пројекат прекограничне сарадње Србије и Хрватске ЈЕНТРАП, чији је циљ припрема за ванредне ситуације, заштита и ублажавање штета од поплава.

У оквиру Заједничког пројекта прекограничне сарадње Србије и Хрватске ЈЕНТРАП, чији је циљ припрема за ванредне ситуације, заштита и ублажавање штете од поплава, Европска унија је преко ИПА фондова инвестирала око 445 хиљада евра - речено је на завршној конференцији у Шапцу.

Штаб за ванредне ситуације у том граду, Дом здравља и Завод за јавно здравље добили су два чамца, аутомобиле, теренске јединице за испитивање квалитета воде и опрему за збрињавање повређених, укупне вредности 300.000 евра.

Одржани су тренинзи и радионице и велика теренска показна вежба, у сарадњи са партнерима из Бродско-посавске жупаније.

"Заједнички циљ и интерес је био заштита становништва које живи у Шапцу и Бродско-посавској жупанији", нагласио је жупан Данијел Марушић. "Поред тога, ја мислим да је вредно споменути да смо успоставили једно велико пријатељство и да је то на неки начин и основа за наше друге пројекте."

Град Шабац је показао да има капацитет да реализује еворпске пројекте, истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца:

"Оно што ми је посебно драго, јесте да смо након овог пројекта добили веома значајну опрему која ће побољшати стање у нашем Штабу за ванредне ситуације што се тиче опреме."

Кроз овај пројекат, како је рекао Пајић, организоване су разне обуке.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво