Чигота добила сертификат о акредитацији на 7 година

Специјална болница „Чигота" на Златибору, крајем прошле године, прва је заштитила своје медицинско-туристичке услуге. Већ три месеца она је акредитовала и услуге из девет области за унапређења квалитета здравствене заштите и безбедности пацијената.

Деценијама стицано искуство на унапређењу здравља људи, у комбинацији са природним и климатским факторима Златибора, учинили су Специјалну болницу „Чигота", која се бави лечењем и рехабилитацијом болести штитасте жлезде али и гојазности одраслих и деце, препознатљивом и једном од водећих установа на пољу медицине и здравственог туризма у Србији, региону и свету.

Препознат од, ове године 6500 корисника, међу којима је 15% више странаца него лане, квалитет услуга „Чиготе" потврдио је и недавно добијени, сертификат о акредитацији на најдужи, период од 7 година.

„Дијагностика и лечење, патологије штитасте жлезде, метаболичких обољења, пре свега гојазности код деце и одраслих, дијагностика из области кардиоваскуларне патологије, остеопорозе, обољења локомоторног система, је нешто што у овом тренутку, можемо да кажемо, радимо најбоље на нивоу Златиборског округа", каже др Снежана Лешовић, координаторка за акредитацију „Чиготе".

Маја Вермезовић, директорка продаје СБ „Чигота" наводи: „Сама чињеница да је „Чигота" акредитована установа, свакако код госта улива један осећај квалитета услуга, тј. да ће услуге које се овде пружају бити на једно високо квалитетном нивоу, јер су акредитацијом заправо, услуге стандардизоване".

Због свега што већ јесте, некада Специјални завод за лечење штитасте жлезде, кроз који је прошло и готово 60 хиљада корисника комерцијалних „Чигота" и „Чиготица", програма за лечење и превенцију гојазности, данас акредитована Специјална болница, настоји да унапреди постојеће и развије нове програме из области здравственог туризма.

број коментара 0 пошаљи коментар