Нова трафостаница у индустријској зони Крагујевца

У индустријској зони Собовица-Лужнице у Крагујевцу завршава се изградња трафостанице од 35 киловолти, која ће снабдевати Сименсову фабрику за производњу делова за шинска возила и Технолошки парк МАЈНД групе.

У градњу је уложено 260 милиона динара, рекао је вршилац дужности директора Електропривреде Србије Милорад Грчић, а ту инвестицију због стратешког значаја реализују држава, локална самоуправа и Електропривреда.

"Постојећа фабрика Милановић у склопу са Сименсом овде прави велику фабрику, та велика фабрика је много битна не само за Крагујевац, битна је за Србију, и као што смо испратили овај пројекат тако ћемо испратити сваки пројекат у Србији који доноси боље у Србији, који доноси боље сутра за републику Србију и за грађане републике Србије," рекао је Милорад Грчић в.д. директора ЈП ЕПС.

Иван САВЧИЋ, директор Сектора за инвестиције, објашњава:

„Ова инвестиција је намењена пре свега за напајање будућег индустријског парка, значи повећан и поспешен развој привреде, а такође изградњом ове трафостанице ми решавамо напонске прилике у околним селима".

број коментара 0 пошаљи коментар