"Размажени принц" у извођењу полазника глумачке радионице

На великој сцени Дома културе новим драмским комадом за децу представили су се полазници Глумачке радионице у Чачку. "Размажени принц" је двадесет прва представа од оснивања радионице.

Кроз чачанску глумачку радионицу, од 2001. године прошло је на стотине младих. У улози краља Тодор Трифуновић ће поново бити на позорници. Глумачки позив изузетно цени, а у раду на новој представи, каже, има и прилику да самостално гради лик.

"Било ми је велико заовољство прихватити рад на овој представи", каже Трифуновић. "Рад на лику краља Веселина је био много тежак, али и леп уједно. После годину дана сам се вратио овом племенитом занату И то ми је дало крила да наставим да се бавим даље."

О глуми, сценским покретима и тајнама позива који ће можда некима од младих талентованих Чачана бити животно опредељење, уче их искусни позоришни професионални глумци.

За нову премијеру вредно се спремају, под будним оком Владимира Јоцовића, који је по тексту Жељка Хубача урадио поставку и адаптацију представе.

"Размажени принц ће нас подсетити на исправност својих одлука, на то да се у животу не исплати чинити лоша дела, да све и свакога треба поставити тамо где му је место, али и на то да у животу постоје ствари које се не могу купити, већ им вредност само срце препознаје", каже редитељ Владимир Јоцовић.

Представе чачанске Глумачке радионице извођене су и на другим сценама и фестивалима. Небројено пута освајале су вредна признања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво