Спортски дани у крагујевачком Великом парку

За крај распуста, Ђачки парламент Прве крагујевачке гимназије, уз подршку локалне самоуправе, организовао је, по 4. пут Спортске дане у Великом парку. Посетиоци су током петодневне манифестације учествовали у јавним тренинзима, спортским турнирима и занимљивим активностима.

Препун парк деце и младих који су дошли да подрже промоцију здравог начина живота и бављења спортом, доказ је да су гимназијалци акцијом постигли циљ. Одиграле су се Игре без граница, билијар ногама, игре на води, а занимљиве активности припремљене су и за најмлађе посетиоце у преподневним часовима.

Михајило Мачурић, из Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије позива вршњаке да им се придруже:

"Сви млади који су можда остали у Крагујевцу у овим врелим месецима, августу, могу да дођу овде да се друже са нама ових пет дана колико траје наш пројекат."

"Циљали смо на то да попунимо наше слободно време нечим квалитетним", објашњава Милица Станојевић, "да самом организацијом утичемо на себе, да будемо боља верзија самих себе, када кренемо касније на факултет да нам неке ствари не буду непознате."

Главне активности биле су спортски турнири у одбојци, кошарци, фудбалу и тенису, па су организатори позвали у госте и Александра Благојевића, одбојкашког репрезентативца који је деци говорио о спорту и здравом животу.

"Моја физичка активност и интересовање ка спорту је кренуло управо овде у парку, испред моје зграде, са друштвом", каже Александар Благојевић, одбојкаш Црвене звезде, "сигурно је један од начина управо спорт и циљ ове манифестације је на правом путу."

Ђачки парламент Прве крагујевачке гимназије до сада је организовао многе едукативне пројекте, Позоришне сусрете гимназијалаца Србије, Ноћ музеја, и велики број различитих акција хуманитарног, еколошког и забавног карактера. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво