Спортски дани у крагујевачком Великом парку

За крај распуста, Ђачки парламент Прве крагујевачке гимназије, уз подршку локалне самоуправе, организовао је, по 4. пут Спортске дане у Великом парку. Посетиоци су током петодневне манифестације учествовали у јавним тренинзима, спортским турнирима и занимљивим активностима.

Препун парк деце и младих који су дошли да подрже промоцију здравог начина живота и бављења спортом, доказ је да су гимназијалци акцијом постигли циљ. Одиграле су се Игре без граница, билијар ногама, игре на води, а занимљиве активности припремљене су и за најмлађе посетиоце у преподневним часовима.

Михајило Мачурић, из Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије позива вршњаке да им се придруже:

"Сви млади који су можда остали у Крагујевцу у овим врелим месецима, августу, могу да дођу овде да се друже са нама ових пет дана колико траје наш пројекат."

"Циљали смо на то да попунимо наше слободно време нечим квалитетним", објашњава Милица Станојевић, "да самом организацијом утичемо на себе, да будемо боља верзија самих себе, када кренемо касније на факултет да нам неке ствари не буду непознате."

Главне активности биле су спортски турнири у одбојци, кошарци, фудбалу и тенису, па су организатори позвали у госте и Александра Благојевића, одбојкашког репрезентативца који је деци говорио о спорту и здравом животу.

"Моја физичка активност и интересовање ка спорту је кренуло управо овде у парку, испред моје зграде, са друштвом", каже Александар Благојевић, одбојкаш Црвене звезде, "сигурно је један од начина управо спорт и циљ ове манифестације је на правом путу."

Ђачки парламент Прве крагујевачке гимназије до сада је организовао многе едукативне пројекте, Позоришне сусрете гимназијалаца Србије, Ноћ музеја, и велики број различитих акција хуманитарног, еколошког и забавног карактера. 

број коментара 0 пошаљи коментар