Четири деценије новинарског рада обележио књигом песама

Драган Милошевић из Сурдулице четири деценије рада у новинарству обележио је збирком поезије "Печат" коју је представио у Врању и у свом граду.

Сурдуличанин Драган Милошевић завршио је Правни факултет у Нишу, прве песме написао je као студент и објавио у тадашњим "Сурдуличким новостима".

"Рад, рад и само рад, то је оно што одликује мене и мој карактер", каже Милошевић. "Никада нисам оставио оно што је у мојој крви, а то је новинарски посао, као што је у мојој души песма."

Током новинарске каријере био је дописник "Политике експрес", "Вечерњих новости" и "Спорта", сарађивао је и са нашом кућом. Поред писања, аматерски се бави глумом и певањем. Играо је Благоја у представи "Путујуће позориште Шопаловић" са колегама из врањског позоришта "Бора Станковић".

"Направио је сјајан лик", наглашава глумац Драган Станковић, "био сам у прилици да гледам неке друге поставке Путујућег позоришта Шопаловић, али овако искрено, стављам Буцу у сам врх глумаца који су играли тај лик."

Према речима новинарке Јелене Стојковић, Милошевић је написао лепу, емотивну књигу:

"Крајње необично обележити један радни јубилеј нечим што на неки начин није твој посао, али то је неко ново лице Буце."

Драган Милошевић, или како га колеге и саговорници познају, Буца, наставља да ради у сурдуличком аматерском позоришту. И даље ће, каже, бележити важне догађаје и писати стихове.

број коментара 0 Пошаљи коментар