Кинези модернизују Горење

Нови власник Горења, кинеска корпорација Хajсенс намерава да повуче деонице Горења са берзе. Одлуку о томе треба да донесе скупштина деоничара половином септембра.

Хajсенс је власник 95,42 одсто деоница Горења. Малим деоничарима спреман је да понуди 12 евра за деоницу што је иста цена по којој је пре три месеца откупио власничке уделе већих деоничара. Ових дана Кинези су Управни одбор Горења проширили са 6 својих представника. У Велењу оцењују да ће Горење сада расти и развијати се брже. Нарочито очекују упошљавање неискоришћених  производних капацитета у свим постројењима Горења у Европи.



"Одлука Хајсенса да повлачи деонице Горења је очекивана и добра из два разлога, прво због тога јер ће Хајсенса као сто посто власник Горења моћи да боље води ову компанију и друго, мали ће акционари добити праведне плате за свој дио у Горењу. Што се тиче фабрике Горења у Ваљеву, то је апсолутно добра информација. Како већ знате Горење жели проширити производњу фрижидера у Ваљеву. Крајем ове године почињемо селидбу последњег постројења за Горење фижидере из Велења у Ваљево, тако да ћемо у Ваљеву правити баш све фрижидере за робне замке Горења и сада и за Хајсенсе, каже пи-ар Горења Денис Остир.

Не само у Ваљеву, већ и у Старој Пазови, Горење најављује додатно развијање фабрике.
Горење има 11.000 радника. У Србији је 3.000 запослених. Ево како на најновија дешавања у компанији гледају радници у Ваљеву.

"Ми се надамо, пошто је Хајсенс велика фирма да ћемо радити велики број серија. Самим тим да ћемо моћи да тражимо и веће плате и боља примања. Јер овиме, дефинитивно нисмо задовољни. Зато смо сад, од почетка септембра, крећемо у колективни преговор без обзира да садашње преузимање Кинеза. Сад у том колективниом уговору ће стајати све. И годишњи одмори. Надам се да ће се на крају наћи неки договор да ћемо све постићи", објашњава председник АСНС Горења Ненад Ђурђевић. 

До краја године у Горењу најављују планиране законске измене у компанији, од посебне важности за све запослене и компанију Горење.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи