Крагујевац: Радови у Индустријској зони "Собовица" у пуном јеку

Радови на изградњи и комуналном опремању нове индустријске зоне Собовица - Лужнице у пуном су јеку. Пројекат од националног значаја заједно реализују Република Србија и Град Крагујевац.

Приступна саобраћајница „Југ" у Собовици спајаће село Јарушице са државним путем за Тополу. Након асфалтирања првог крака у дужини од 1600 метара, следе радови на другом краку дужине 1400 метара.

У оквиру комуналног опремања нове индустријске зоне асфалтиран је општински пут за Јарушице и државни пут за Рачу, а сваком домаћинству поред пута урађен је и нов приступ.

„Ускоро почињу радови на ревитализацији пута од излаза из Крагујевца, односно од Опорнице до скретања за Рачу у дужини од шест и по километара", најавио је заменик градоначелника Ивица Момчиловић и додао да ће у циљу повећања безбедности у саобраћају, кроз насеља Опорница, Церовац и Десимировац са леве стране пута, бити урађена и пешачка стаза. Тиме ће бити решен вишедеценијски проблем мештана, а пре свега деце која из тих села пешаче до школе у Десимировцу.

Истовремено, са десне стране пута за Рачу, у току су радови на гасоводној мрежи. Паралелено се постављају гасовод високог и ниског притиска који ће природним гасом снабдевати нову индустријску зону и дугорочно подмирити потребе привреде.

Град Крагујевац је обезбедио сву планску и пројектно техничку документацију и преузео на себе обавезу да администрира и координира све послове неопходне за изградњу новог индустријског центра који ће се простирати на 120 хектара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво