Ко брине о висећим мостовима у Србији?

Осам висећих мостова на Ибру од Краљева до Баљевца и девети на Западној Морави већ годинама су забрањени за пешаке. За аутомобиле никад нису ни били предвиђени, али мештани преко њих преводе и стада да не би продужавали пут до куће.

Најфрекфентнији је мост у селу Сирча. Прелази се на сопственити ризик. Мештани кажу у шали да играју се старе дечије игре "Аши маши па помаши". Сајле су зарђале, даске поскакују, негде може и нога да пропадне, или читав човек, као што је пре пар година кроз мост до Маглича пропала једна жена.

Највећи број оваквих мостова води до замрлих села, али не и у Сирчи. Са оне стране обале је више хиљаду становника. Њиве су са ове стране реке, а најближи бетонски мост је око 15 километара одавде. Власник ових висећих мостова се не зна и о њима не постоји техничка документација.

Повремено само мостове везују ланцима како би спречили мештане да не прелазе и вероватно се надају да се неће поновити несрећа из седамдесетих када је са висећег моста у Матарушкој бањи у Ибар пропало око три стотине људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се