Љештанско: Дотрајале бандере - мештани забринути

Мештани бајинобаштанског села Љештанско имају струју, али као да је немају. Нисконапонска мрежа је у изузетно лошем стању, а мештани кажу да и поред њихових редовних пријава дежурне екипе Електродистрибуције не реагују. Због трулих бандера и повијених жица над објектима страхују од пожара.

На слике жица које су већ годинама кажу везане са дрвета на дрво, испод којих са товаром не могу проћи, достављене свима од којих су очекивали помоћ, реаговао је само инспектор надлежног Министарства још прошлог лета.

"Добио сам решење које ми је он послао прошле године, по коме су они требали да ову линију комплетну доведу у исправно, технички-исправно стање до 10. августа 2017.године. Међутим, они су долазили пар пута, једном су долазили као да виде , после тога почели нешто да раде и на томе се стало", каже Радан Драгојловић.

"Угрожена нам је безбедност, не добијамо адекватну снагу енергије", додаје комшија Тихомир. "Мјерили смо напон, једна има 120, једна 130, 140 и тд. Једна једино изађе на 220. Немам уопште напон струје, прегоревају апарати, сијалица умањи, не види се ништа, не ради, тв се гаси често, свака два минута не ради", каже Тихомир.

Пре пар дана једна бандера се повила над шталу пуну сена, севају муње над селом, прети опасност од пожара, те су очекивали брзу реакцију дежурних екипа Електродистрибуције.

"Свакодневно сам ишао и ујутру, некад и по подне, нико не реагује, директорка отура на Београд, а они немају инвестиција, немају ништа и на томе се своди", објашњава Јован Марковић.

У саопштењу које је из Пи-ар службе ЕПС-а стоји да су њихове екипе констатовале да је потребно заменити дотрајале дрвене стубове и да се очекује раскресивање растиња куда иду водови, али не и када, а стрпљења је све мање код мештана Љештанског.

И сами смо се уверили да ни доброг пута немају, опстајали су и остајали у селу, многе проблеме решавајући сами, али су сада беспомоћни кажу, иако редовно измирују рачуне Електродистрибуцији чија је обавеза одржавање мреже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи