Санација штете на путевима у Тополи

После поплава које су у више наврата погодиле општину Топола, почело је санирање путева. Приоритет су сеоски путеви у брдским селима где су бујице причиниле највеће штете.

Уместо земљаног пута који су годинама уништавале бујице у селу Загорица, засеоку Мирковићи, радници Предузећа за путеве постављају асфалт. Мештани тог краја више неће стрепети од невремена.

"У овом крају има негде око 15 кућа, баш у овом делу овде - значи нам све тај асфалт без њега не можемо да функционишемо, једноставно пут кад га никад нисмо имали, поплаве сад кад га вода однела", каже Милан Милосављевић из Загорице.

"Што више младих остане на селу, поготову деца да не беже из села у град да имају пут до куће, што каже у 21. веку, селу је потребан пут добар свако где нама пута бежи иде што даље што каже од села", сматра Предраг Мирковић из Згорице.

Асфалтиран је пут и у Божурњи око изворишта одакле се тај део Тополе снабдева водом. Сређују се сеоски путеви на још пет локација које су највише оштетиле бујице.

"Хоћемо да решимо оне путеве где нам је сто пута однет макадам па ми то стално поправљамо и гледаћемо да до зиме што више тих успона решимо у свим месним заједницама и да онда следеће године радимо неке нормалне путеве који нису оптерећени бујицама и свим тим наносима које су донеле елементарне непогоде", објашњава Драган Јовановић, председник СО Топола.

Осим поплава велике штете у Тополи нанео је и град, уништен је род на осамдесет одсто засада. Локална самоуправа преговара са пословним банкама да воћарима одложе плаћање главнице кредита за 12 месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи