Камп у Митровом пољу

Црвени Крст Београд је и ове године у оквиру акције ,,Покажимо им шта заиста значи љубав,, са градјанима и компанијама прикупио средства за реализацију једног од најплеменитијих програма ,, Опоравка социјално угрожене деце,, .Захваљујући овом програму у Митровом Пољу, обезбедјено је бесплатно летовање за 150 торо деце узраста од 9 до 12 година, из свих београдских општина.

У омладинском одмаралишту Црвеног Крста подно Гоча има свега. Поред смештаја и добре хране, пространих учионица, стаза здравља на 700 метара надморске висине, ту су и спортски терени и оно што малишани највише воле-  базен. И то не било какав , већ са топлом изворском минералном водом.

Под даноноћним су надзором лекара и васпитача. Подучавају их млади волонтери Црвеног Крста.
Бојана Јевић, волонтерка Црвеног Крста Београд kaжe:"Радимо  радионице из програма који иначе Црвени Крст спроводи као што је програм борба против трговине људима, затим прва помоћ.,,

Драган Ђурђевић, секретар Црвеног Крста Алексаднровац жели да свој деци буде лепо."Кад одрасту, свега овога да се сећају, да је ово нешто било где су се провели лепо где су се дружили, где су упознали нове другаре.,, 

Највећи допринос овој акцији дали су градјани. 6270 домаћинстава уплатило је преко 2  милиона динара, уз рачуне Инфо-стана, а остатак до 3  милиона  прикупљен је у касама трговинских ланаца.
Jулија Котал Јеврић, Црвени Крст Београд, каже:,, Сигурно је да неко ко има четворо, петоро деце не може сву децу да пошаље , односно најчешће ниједно дете и онда је тов веома значајно.Да они промене средину, друго уче се неким вештинама што је пвде јако значајно . На неки начин ми проверимо и здравствено стање.,,

Новац за гардеробу и обућу обезбедио је  Секретаријат за социјалну заштиту Града Београда . Захваљујући залагању надлежних и градјана преосталим новцем подржаће се организација кампа ,,Рука наде,, удружење НУРДОР у октобру. Такодје у Митровом Пољу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи