Иза кулиса "Нишвила"

Иако велики фестивали као што је "Нишвил" споља изгледају савршено организовано, у бекстејџу се увек дешавају непредвиђене ситуације. Ексклузивно за РТС, директор фестивала открио нам је две анегдоте везане су за наступе Џипси кингса и саксофонисте Кенија Герета.

Док је публика на Нишвилу уживала у фантастичном концерту америчког саксофонисте Кенија Герета, нису ни слутили да се десетак минута пре тога иза бине одвијала права драма. Тренутно најбољи џез саксофониста на свету, није желео да чека у бекстејџу ни минут, па се незадовољан упутио са кофером пешице за Београд. Организатори су га пронашли код техничких факултета, око километар и по од Тврђаве.

"Бенд је већ на сцени, припрема се да свира, а њега нема. Ја сам га сустиго некако и налазим га у мраку на излазу ка Београду, он пешачи и вуче кофер и каже да неће да наступи. Онда смо се убеђивали и он је некако пристане. Међутим није хтео да уђе у кола и креће назад пешице, ми га пратимо, он излази на бину и настаје чудо од свирке", каже Иван Благојевић, директор фестивала.

Концерт Џипси кингса био је најпосећенији за 24 године фестивала. Међутим, због промена у менаджементу групе и отказивања концерта у Софији, органзатори Нишвила до последњег тренутка нису били сигурни да ли ће Џипси кингс наступити.

"Видели смо да је ситуација озбиљна и да постоји озбиљна могућност да дође до скандала и отказивана концерта. Ја сам донео одлуку да им уплатим додатне авио карте и оне су коштале новероватних 700 евра по карти од Марсеја до Софије, али требало је спасавати фестивал, јер они ништа нису предузели нити су купили карте", објашњава Благојевић.

Један од оснивача групе Пако Баљард добио је на Нишвилу Гран при фестивала - који носи име Шабана Бајрамовића. А када се француској групи на бини придружио оркестар Фејата и Небојше Сејдића настали су тренуци за памћење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи