Наплата кеса у трговинама, од прошле недеље, и у Пожаревцу

Све више је трговинских ланаца са робом широке потрошње у Србији који наплаћују кесе. Од прошле недеље то су увела и три пожаревачка. Потрошачи се навикавају, али не тако брзо.

Да може да се живи без пластичних кеса које нам руже и угрожавају животну средину, потрошачи се у теорији слажу, али се у пракси још увек навикавају.

„Исто у принципу, јер немамо навику да носимо. Хоћете научити? Као и сви остали."
„Ја мислим да не би требало у опште да се продају." „Акција је сасвим на месту. Довољно је оне реке да погледамо које су пуне смећа и не треба нам ништа друго. Придружујем се тој акцији", кажу Пожаревљани.

Од прошле недеље кесе се наплаћују и у три пожаревачка трговинска ланца са робом широке потрошње.

„Мање се кесе узимају, више се носе торбе, тако да у суштини сви су више за торбе него за кесе", објашњава Милана Јањушевић, касирка.

Годишње су на кесе трошили и по пола милиона динара. Сада ће тај новац уложити у еколошко решење.

"Ми га не желимо за себе, јер ми имамо малопродајну маржу која покрива наше трошкове. Урадићемо потрошачку торбу која ће бити за вишекратну употребу и која ће практично бити подељена потрошачима на неки износ куповине 2000, 3000", каже Микица Миленковић, власник „Унион МЗ".

Иако се кесе наплаћују, оне су још увек пластичне. Проблем су и бројне мање кесе за воће и одвајање производа различите врсте. У компанији Меркатор кажу да је то била прва фаза и да за следећу разматрају увођење папирних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара