Расински округ: "Старт ап програм" шанса за предузетнике

За започињање посла и у првим годинама рада које су за предузетнике и најтеже, држава нуди средства кроз више различитих програма. Међу 1.200 пријављених за „СТАРТ АП Програм", који је прошле године покренула Развојна агенција Србије, могућност да похађају бесплатну обуку и остваре субвенције добило је и 33 предузетника из Расинског округа.

Под истим кровом две фирме и двојица дипломираних машинских инжењера. По узору на оца Александар Матијевић покренуо је сопствени посао отварњем машинску радионице за производњу алата и машина за израду пластике, дуване и бризгане амбалаже . Неопходну ЦНЦ машину набавио је средствима Фонда за развој.

"2016.године смо од државе добили средства у износу од 1,5 милиона динара, с тим што је милион динара дошло у форми јако повољног кредита, а осталих 500.000 је дошло у форми бесповратних средстава. Много ми је то помогло да кренем на боље и мој и бизнис учинило много квалитетнијим и на много већем нивоу", каже Александар Матијевић из крушевачке "Индиготехнике".

Са жељом да постане конкуретнији и покрене серијску производњу Александар је упослио још двојицу радника и удружио снаге са три суседне радионице. "Старт уп програмом" његову пословну идеју подржала је и Развојна агенција Србије.

"Та средства су у износу од 640.000 динара, она су бесовратног карактера и очекујем да њима набавимо опрему која ће наставити да побољшава стандарде наше производње и нашу присутност на тржишту", каже Александар.

Тиме ће се, каже Александар, створити услови да у наредних годину дана у својој машинској радионици упосли још двојицу радника.

број коментара 0 пошаљи коментар