Крагујевац: Отплата дуга за комуналне услуге на 10 година

Дуговања за комуналне услуге,оптрећују буџет града који је оснивач јавних и јавно куналних предузећа у Крагујевцу, али и буџете грађана који имају неизмирене обавезе. Зато је Јавно стамбено предузеће понудило крагујевчанима склапање споразума о репрограму дуга који је по условима јединствен у Србији.

Грађани који имају неизмирене обавезе за грејање и чистоћу, у периоду од протеклих 15 година, дуговања могу да измире на 120 рата, без камате. Таква повољност при склапању уговора о репрограму, чији је циљ плаћање заосталих комуналних дуговања, изазвала је велико интересовање Крагујевчана.

"То је одлично, то је супер,то ћу и да урадим. Надам се да ће и многи грађани у нашем граду који имају сличне проблеме, као ја што имам, да ће ова акција итекако добро да дође. Значи ми пуно,ослободићу се дуга", кажу анкетирани Крагујевачани.

Дуговања за неплаћене рачуне износе и више од две милијарде динара - највише за грејање. Грађани сами бирају број месечних рата које не могу бити ниже од 500 динара. Осим дуговања, у репрограм улазе и судски трошкови, уколико је дужник утужен.

Снежана Ћирковић, директорка Јавног стамбеног предузећа Крагујевац каже да је новина у односу на друге репрограме који су можда слични овоме, та да овај репрограм могу потписати и друга лица. То практично значи да деца могу преузети на себе обавезе својиих родитеља за плаћање комуналија. Посебна пажња посвећена је суграђанима старијим од 70 година и особама са инвалидитетом. За њих је, додаје Ћирковић, процедура поједностављена, а предвиђен је и долазак на кућну адресу подноиоца захтева за репрограм.

Град Крагујевац упутио је препоруку и другиим комулалним предузећима да омоће грађанима отплату дугова на рате.

Ивица Момчиловић, заменик градоначелника Крагујевца каже да
је и ЈКП Водовод донео одлуку да прихвати иницијативу Скупштине Крагујевца и грађани ће моћи да се обрате њима ида склапају уговоре о репрограму.

Склапање споразума о репрограму у Јавном стамбеном предузећу трајаће до краја септембра. Од 64.000 платиша, око половине дугује до пет хиљада динара, а неплаћене рачуне уз узносу од пола милиона до милион динара, има више од 650 Крагујевчана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи