Због љубави према Гучи, Прибојци постали Драгачевци

Драгачевски сабор трубача у Гучи, 58. по реду, биће држан од 9. до 12. августа. Финално такмичење најбоље пласираних сениора из предтакмичарских центара биће одржано у суботу, 11. августа. Последњег дана Сабора је такмичење мајстора трубе за овогодишњу титулу шампион Гуче. Једна прибојска породица обновила је стару кућу у Гучи и направила коначиште.

Милоје Удовичић угоститељ из Прибоја, пропустио је свега неколико саобора, од 57, колико их је до сада било.

Да убудуће не би пропустио ни један одлучио је да отвори коначиште у Гучи.

Ја сам волео из душе Гучу и то је одлучило о дестинацији, рекао Милоје Удовичић, угоститељ из Прибоја, још пре две године.

Ћерка Јелена каже - могао је да бира где ће да започне бизнис: "Татина мама је из Херцег Новог, а тата је са Златибора. И заправо уместо да је уложио на Златибор или море, он се одлучио ипак за Гучу."

Овим Прибојцима Гуча постаје други завичај сваког августа или кад се најаве организоване групе гостију.

"Недостају преко године када нису ту, то смо ми прокоментарисали милион пута, баш недостају, јер онда оживи све овде", каже комшиница Бранка Новаковић, а Стојанка Терзић, такође додаје:

"Они су сад Драгачевци наши. Они су сад више наши Драгачевци јер Драгачево воле. Милоје и његова госпођа Миља то су стварно једни од најбољих комшија овде.

За који дан сви заједно мораће да се још једном докажу и као добри домаћини. Почиње драгачевски сабор трубача.

број коментара 0 пошаљи коментар