Пијанисти из целог света у Врању

"Пиано самер фест" у Врању и ове године најпосећенији је летњи догађај у граду. За 4 године, колико се одржава, посетило га је, кажу тамошњи културни посленици, више од 8 хиљада људи.

Почетак августа у Врању неколико година уназад обележава класична музика. И уметници и публика воле "Пиано самер фестивал".

"Опет сам у Врању, то значи да сам поново код куће. Зато што волим људе овде и, знате, ја живим у Немачкој, где сви "мисле" пре него што "осећају", а овде је обрнуто и то је лепо", каже пијаниста Михаел Лесли.

Мику Нишимото из Јапана други пут наступа на летњем клавирском фестивалу.

"Имала сам добар осећај и пре три године када сам била овде, интеракција са публиком је одлична и драго ми је да има доста младих", задовољна је Мику Нишимото.

"Гости фестивала су већ склопили пријатељства са уметницима и тако радо долазе на концерте. То је оно што је заиста посебно у Врању, да имамо велике уметнике који су можда недоступни обичном слушаоцу, а овде имамо и прилику да из најнепосредније близине доживимо како они музицирају", наводи Зоран Имшировић, уметнички директор Фестивала.

Сала Дома војске пуна је сваке вечери, Врањанци су заинтересовани да чују композиције познатих светских уметника, извођења помно прате.

Учесници ће моћи да присуствују предавањима, гости фестивала су и професори са Сорбоне и Факултета уметности из Ниша.

Пијанисти ће публици приближити и стваралачки опус Клода Дебисија, обележава се век од смрти познатог француског композитора.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи