Пресушиле славине у делу Коњовићеве улице у Сомбору

Становници дела Коњовићеве улице у Сомбору, који живе у дворишни становома на два кућна броја, а то је деветоро деце и 22 одраслих, без воде су четири месеца. Славине су пресушиле када је суседна фабрика због квара на пумпи искључила техничку воду који су користила и ова домаћинства.

Балони и флаше и колица. Тако се водом свакодневно снабдева Весна Шахмановић и то са јавне чесме удаљене неколико стотина метара. А дневно јој је за домаћинство у коме има шесторо деце потребно десетина литара воде, што значи да на чесму иду и по пет пута на дан.

 dodaj

"Кога има мање, на пример комшија они иду код пријатеља да се купају. Ја деци и нама воду за купање грејем на смедервцу, већи веш носим код пријатеја на прање, оно ситније перем ручно. Сналазимо се како знамео и умемо.Шта ћемо радити на зиму када Водоканал затвори чесму?Одакле ћемо носити воду? А нико нам не нуди никкаво решење", каже Весна.

Суве су и славине у стану Лазе Ђукића.

"Сами себи затворите воду 24 сата у објекту у коме живите. Ништа вам нећу говорити. Купамо се у туђим кућама, у другим кућама перемо веш, воду донисимо са бунара који је далеко 200, 300 метара, у канистерима", каже Лазо Ђукић.

У Јавном комуналном предузећу "Водоканал" кажу да у том делу града нема водоводне линије, па домаћинства која сада немају води и не могу бити прикључена. Директорка Водоканала Јасмина Бобић каже је зато у току израда пројекта за изградњу уличне линије. Када се добије грађевинска дозвола моћи ће почети грања и водоводне мреже.

"Они морају урадити пројектну документацију за своје прикључке, тако да у моменту изгардње уличног вода сви могу да буду прикључени.Али за то је неопходно да сви буду уписани као власници својих објеката и уколико имају заједничку парцелу да сви дају сагласност за изгрдању прикључка« каже директорица Бобић.

"Нама је речено да може да траје три до пет година. Мени није јасно да се то не може решити јер на водовод је прикључен у Ремонт и Застава, а то је поред нас, а ми немамо право ни на цистерну", истиче Шахмановићева.

Грађевинска дозвола могла бити бити добијена до јесени, а почетак саме градње зависиће од средстава која морају додатно да се обезбеде. Од тога и зависи да ли ће становници дела Коњовићеве улице зиму дочекати сувих славина, али бити прикључени да градски водовод.







Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво