Тениски камп у Луковској бањи

Тениски камп у Луковској бањи

У Луковској Бањи овог лета борави више хиљада туриста, као и стотину дечака и девојчица из целог света, учесника десетог тениског кампа "Јелена Генчић".

Лазара, Неду, Максима, Миу, Јана и Вука овога лета у Луковској бањи спаја заједничка љубав према тенису. Многи од њих ,који живе широм света, Канади, Швајцарској, Француској, Аустралији, овде долазе годинама.

"Свако лето долазим овде и мене тенис пуни позитивном енергијом. Не само што овде научимо нешто ново, већ створимо и нова познанаства и нове пријатеље, што ми је јако драго", каже Владица Вукић из Београда.

"У овом кампу тренирам већ четири године. Имамо разна такмичења, упознала сам много другара", задовољнљ је Неда Симић из Куршумлије.

"Тренирам у Швајцарској четири пута недељно, а овде недељно радим више него у Швајцарској један месец", тврди Лазар Никодијевић из Швајцарске.

Тениски камп који је основала Јелена Генчић, од које је прва знања стекао и Новак Ђоковић, привлачи оне који би да постану нови шампиони.

"Баш је добро на тенису. Мој идол је Новак. Хоћу да будем као он", каже Максим Тешић из Канаде.

"То су учесници који годинама долазе свако лето овде и враћају се радо овом кампу јер напорно раде и напредују и освајају турнире после у својим државама и својим категоријама", наглашава Нада Лукић, тренер.

Стотинак деце из Србије и дијаспоре ужива у благодетима природе Луковске бање. Овде имају све услове за напредак.

"Ово што чинимо задњих година то је управо да за младе генерације, спортисте, учинимо што више и ми радимо, значи и разне кампове и градимо нове терене, стварамо нове услове за припрему, тренинге, опоравак и развој спортиста, наглашава Радован Раичевић, генерални директор АД Планинка.


Најбоље је и ове године чекао пехар, након такмичарског дела меморијалног турнира који носи име Јелене Генчић.
 

број коментара 0 пошаљи коментар