Мештани Шувајићa добили бетонски мост

У селу Шувајићу, преко Пека први пут је урађен мост од бетона, до сада је то био дрвени који је био забрањен за коришћење, али су га мештани прелазили по навици. Овај прелаз је значајан јер скраћује пут до Голупца и Ђердапске магистрале.

Да сцена на мосту у филму „Ко то тамо пева" није измишљена, деценијама је потврђивао мост преко Пека у Шувајићу код Голупца. Само су мештани имали довољно храбрости да га прелазе, остали би се једноставно окретали када га виде. Изградњи стабилног бетоснког моста обрадовали су се сви.

„Олакшали мештанима села да лакше дођу до својих имања, да не обилазимо на туђе мостове, јер задужили смо ово."

„У старим годинама сам дочекао мост", кажу мештани.

 „Доста људи живи у иностранству, у Београду. Долазе, враћају се, обилазе викендом. Када дођу, људи су имали проблема и цепали аутомобиле на ове даске. Ја се надам да сада неће имати таквих проблема", каже Миодраг Живојиновић председник МЗ Шувајић.

Голубац је и туристичко место. Осим што је сигурнији, важно је и што је пут до најширег дела Дунава и Голубачке тврђаве сада и краћи за 15 километара.

„Значајан је за општину Велико Градиште и Голубац јер повезује те општине, повезује два регионална пута која иду са једне и друге стране Пека. Најближа је веза источне Србије и свих месних заједница Голубац према већим центрима" истиче Небојша Мијовић председник Општине Голубац.

Средства за изградњу моста, у висини од 20 милиона динара, издвојена су из буџета Општине Голубац.


број коментара 0 пошаљи коментар