Млади ватерполисти Панчева прижељкују победнички трон

Иако један од најмлађих клубова у граду, Ватерполо клуб „Младост" из Панчева, основан пре 8 година, већ остварује запажене резултате, посебно у млађим категоријама. Први тим је у Другој савезној лиги, а 15-годишњаци су прошле године били шампиони државе.

Ови млади ватерполисти највише уживају лети у свом спорту. Тренирају два пута дневно и како кажу најлепше им је у базену. Пратили су заједно Европско првенство у Шпанији и успеси наших репрезенатциваца додатно их мотивишу да још боље тренирају,а маштају да једног дана и они заиграју за своју земљу.

Саша Шишков из Ватерполо клуба „Младост" у Панчеву каже - „Пратио сам све утакмице са другарима и одлично смо играли.Узор ми је Филиповић због позиције на којој игра".

Ђура Фара из Ватерполо клуба „Младост" у Панчеву истиче - „Желим да будем исти као и они,да уђем у репрезентацију и да играм тако добро. Узор ми је Милош Ћук".

"Подстичу ме да тренирам као и они, да се борим као лав. Синоћ сам са другарима био и на дочеку ватерполиста", каже Јован Трајковић, из Ватерполо клуба „Младост" у Панчеву.

На тренинзима већ у овом узрасту млади ватерполисти уче технику шутирања и откривају све чари ватерпола и можда је и у томе тајна успеха нашег ватерпола у свету, јер снагу на крају сви стекну.

Дејан Прелић, тренер Ватерполо клуба „Младост" у Панчеву каже да је "Најбитније да дете од 12 до 15 година учи све о ватерполу, јер шта до тад научи, то му заувек остаје, а после се само надограђује.Основа је најбитнија,техника, плиавање,шут и неке стратегијске ставри се вежбају и они то у овом узрасту брзо схватају и онда напредују".

Ови дечаци су у предности у односу на све остале младе ватерполисте, јер имају узоре у својој земљи и гледајући их како често освајају златне медаље имају још већи мотив да буду вреднији и бољи,јер желе једног дана да заузму њихово место у базену, али и на победничком постољу.
број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 01. авг 2018, 13:53)
anonymous [нерегистровани]

Само напред момци

Само упорност и бићете једног дана наследници ових наших златних ватерполиста који су нас обрадовали пре неколико дана!