Последице невремена у Тополи

Трећи пут ове године општину Топола погодило је невреме. Излиле су се реке и поплавиле домаћинства, оштећене су саобраћајнице, мостови, уништени воћњаци и усеви.

Млади засад шљива на газдинству Весића у Жабарима одолевао је невремену. Град га јуче није заобишао. Иако још зелене, шљиве које је погодио лед почеле су да труле, можда ће бити добре само за ракију.

Према речима Раде Весић град је био крупан као јаје морке: "Имамо три и по хектара под воћем, и од тога више нема ништа."

Небојши Ранковићу страдали су виноград, шљиве, грожђе, пшеница...

У најнижим деловима Тополе поплављени су стамбени објкекти. Радници комуналног предузећа од јутрос отклањају последице  невремена. 

Вода је стигла до капије и све однела, каже Војка Мирковић, у дворишту, кухињи, дневном боравку.

"Имамо старију особу и не можемо да дођемо до куће", каже Радиша Мирковић, "нема шансе ни с једне  ни с друге стране, одсечени смо начисто." 

Само за сат времена пало је 65 литара кише, излиле су се реке Јасеница, Кубршница и Каменица.

Подивљала Јасеница јуче је поткопала и однела овде мост. С друге стране живи десет породица, до њих се овим путем више не може.

Само пре месец и по дана град је десетковао воће, штета је процењена на двадесет милиона евра. Јуче су уништени и преостали воћњаци, кукуруз, пшеница.

"Да се људима помогне да имају прилаз домаћинствима да путеве оспособимо колико год можемо имамо више мостова који су потпуно или делимично уништени да то санирамо",истиче председник СО Топола Драган Јовановић, "то је пре свега, и да неким људима материјално помажемо." 

За 150 најугроженијих породица локална самоуправа је обезбедила помоћ, санација путева и мостова зависи од средстава у буџету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво