Уметници, ђаци и професори музике у Ариљу

У Ариљу се за викенд завршава 9. Арлем, летња музичка манифестација која окупља љубитеље класичне музике различитих генерација. Ове године учествују млади уметници из 9 земаља, као и прослављени извођачи и професори.

Када је пре 9 година музичка породица Младеновић пожелела да знање, искуство и таленат у класичној музици подари ариљском завичају све је помало изгледало као немогућа мисија.

Звуци класичне музике, концерти и све оно што се догадја око Арлема у медјувремену су потпуно освојили Ариљце свих генерација.

"Што се тиче неке основне замисли мислим да смо знатно премашичи сва наша почетна очекивања," Милутин Младеновић, професор виолончела.

"Пуно деце из овог места којасу била некада на поћетку Арлемма сада су ђаци Школе за музичке таленте у Ћуприји или музичких школа у Ужицу и Чачку. Значи да смо нешто учинили што је добро.И што је најважније, број деце којеа се пријављују за радионице је све већи. Доласку на Арлем радују се и учесници и професори, за које је ова манифестација искорак из уобичајеног", наводи професорка клавира, Наталија Младеновић.

Анета Илић, професорка соло певања, каже: "Већ другу годину сам гостујући професор и одушевљена сам потпуно атмосфером,посетиоцима концерата, децом која долазе на радионице гостопримством, могућностима."

"Једна дивна музичка манифестација која има за циљ да промовише класичну музику и уметност али и да помогне младим и талентованим уметницима да се афирмишу дајући младим људима прилику да уче од истакнутих уметника", објашњава Бранкица Виторовић ПР Арлема.

Прича о ариљској летњој музичкој манифестацији и великом броју људи који долазе на сваки концерт потврђује да се квалитет увек препознаје и да вреди понудити праву уметност у свим срединама, а Ариље се већ сада у свету осим по малини и текстилу препознаје и по Арлемму.

број коментара 0 пошаљи коментар