Чека се на границама, гужве на путевима

Током летње туристичке сезоне уобичајене су гужве на путевима и границама. Пред викенд, посебан опрез саветује се возачима на деоницама које се граде. Најдуже се чека на српско-мађарској граници, на прелазу Хоргош.

Иако нема правила у које доба дана је гужва највећа, кроз гранични прелаз Прешево дневно прође 25–50.000 путника.

Најфреквентиније је викендом, а током предстојећа два дана очекују већи број возила и путника због колективних годишњих одмора на западу Европе.

"Ми смо с тим у вези предузели све неопходне мере како би се чекање свело на најмању могућу меру. Ангажован је довољан број полицијских службеника, материјално-техничка средства су сва у функцији и са царином је договорено", каже Срђан Тасић, командир станице Граничне полиције Прешево.

Надлежни током викенда препоручују возачима да користе друге граничне прелазе. Алтернативни гранични прелаз према Македонији је Прохор Пчињски, који је од ауто-пута код Бујановца удаљен 30-ак километара.

На граници са Мађарском је више прелаза. "Путницима, као и сваке године, саветујемо да користе мање фреквентне граничне прелазе као што су: Ђала, Хоргош 2, Бачки Виногради, Келебија, Бајмок, Ратина и Бачки Брег", наводи Немања Перишић, помоћник командира станице Граничне полиције Хоргош.

Повећава се и број страних држављана у транзиту. На јужном краку Коридора 10 саобраћај је успорен дуж две деонице које се граде, кроз Грделичку клисуру и од Српске Куће до Левосоја.

Ту су ограничења брзине од 30 до 80 километара на сат. Гради се деоница ауто-пута код Бујановца, дужине око осам километара. У завршној фази је изградња две петље, систем за одводњавање, коловоз на укупној дужини деонице, гради се и нови мост, а у завршној фази су и постојећи мостови.

На источном делу Коридора 10 многе деонице ауто-пута су завршене, од јуче и два километра од Станичења ка Пироту. А појачан интензитет саобраћаја је и на целој траси од Ниша до границе са Бугарском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара